Om mig

Om mig

 

Jag är född de sista skälvande veckorna på 40-talet, och kan alltså med knapp nöd kalla mig 40-talist. Jag föddes och växte upp i Junsele i det vackra Ådalen, i landskapet Ångermanland. Har nu bott i Stockholm i närmare 40 år, frånsett en treårsperiod, när vi arbetade med mission och biståndsarbete i sydvästra delen av Kenya i Östafrika.

 

Hela mitt vuxna liv har jag trivts med att skriva – artiklar, reportage, intervjuer, uppsatser, böcker, dikter. Under åren har jag också översatt ett 30-tal kristna böcker och andra skrifter från engelska, textredigerat ett antal texter som andra skrivit samt läst otaliga korrektur. Under över 30 års tjänst i Stockholms stad var det mer officiella, ramstyrda texter jag ägnade mig åt. Men stor del av min fritid gick åt till ideellt arbete med alla uppgifter som förekommer på en liten tidnings redaktion. Jag hade en egen kamera med mig när jag var ute och intervjuade intressanta människor, och betalade till och med framkallningen själv. Allt detta har jag haft stor nytta av, när jag nu fått avtalspension och utvecklat min fritidsverksamhet till ett litet företag. Jag välkomnar alla som vill använda sig av mina tjänster att kontakta mig för att komma överens om arvode och handlingsplan.

 

Det som betyder mest för mig i livet i övrigt är min familj, men kristna tro och församlingen New Life, där min fru och jag är medlemmar. Görel heter min fru, som är min trygghet, fasta punkt och stabilitet i livet. Vi har varit gifta sedan 1977, har tre vuxna barn, Hedvig, f. 1978, Gustaf, f. 1980 och Matilda, f. 1983. Matildas man Magnus och Gustafs colombianska fru Lina ingår också i familjen, liksom Nils, som i december (2015) gifter sig med Hedvig. Jag gillar att läsa, skriva, predika och sjunga och spela med min bror Rune. Konserter, konstutställningar, museer och modern historia är andra intressen. Våra barnbarn Axel, född i september 2009 och tvillingarna Albin och Emilia, födda i december 2011 och Elias, född i september 2015, är vår stora glädje på äldre dar. En förmån att vara både morfar och farfar.

 

 

 

 

e-corren

Copyright © All Rights Reserved